SPOMLADANSKI IZZIV: skupaj sestavimo tedenski jedilnik
Imaš kakšno dobro idejo ali recept, ki ga res moraš deliti z mano/nami? Zdaj imaš priložnost! Postavljam nam namreč čisto poseben izziv spomladanski izziv - skupaj bomo sestavili bolj etičen in trajnosten tedenski jedilnik, ki je hkrati tudi prijazen do denarnice, preprost za izvedbo, sledi načelom "zero waste", podpira lokalne proizvajalce in je pravičen. Si z mano?
KAJ JE TVOJA NALOGA?
Pripravi jedilnik za en dan - zajtrk, kosilo in večerjo. Pri pripravi upoštevaj naslednje kriterije:
1. izbrane surovine so lahko dostopne, so cenovno ugodne, so pridelane lokalno, sezonsko, pravično in na ekološki način. Lahko so tudi iz zmrzovalnika ali posušene (takšne, ki so ves čas na voljo),
2. recepti za jedi so preprosti in ne zahtevajo veliko kuharskega znanja in veliko različnih pripomočkov.
Svoj predlog dnevnega jedilnika nam pošlji prek obrazca, ki ga najdeš TUKAJ.
Če imaš možnost jedi tudi pripravi in jih slikaj ter slike pripni v obrazec.
Izmed vseh prejetih predlogov bom sestavila tedenski jedilnik, TRI NAJBOLJŠE DNEVNE JEDILNIKE PA BOM NAGRADILA. Tokrat bo vsak nagrajenec prejel 1 kilogram Mascobado sladkorja, škatlico kakava v prahu (brez sladkorja) in 250 g sveže pražene kave BUNA.